Tuesday, April 5, 2011

DIKATAKAN jutaan rakyat Amerika Syarikat dan Eropah menitiskan air mata melihat gambar-gambar ini.Kisah seekor burung betina terkapar di bumi dalam keadaan tubuh yang parah..
Pasangan jantannya membawa makanan kepada kekasih betinanya, dengan kasihsayang, terharu dan syahdu.
Abang jantan sedang cuba memberi makan kepadanya, tapi apakan daya diluar kuasanya, tidak lama kemudian kekasih betina itu mati terkulai. Abang jantan sangat terpukul bagir petir membelah bumi, namun dia tetap berusaha menggagahi mengangkatnya.

Abang jantan akhirnya sedar juga, rupanya pasangan yang dicintainya telah mati. Beliau 'menangis' di depan kekasih pujaannya yang telah terkapar kaku, telah pergi mendahuluinya.
Sambil berdiri di samping tubuh kekasihnya yang kaku itu, abang jantan berteriak, menjerit sedih sekuat hati...Akhirnya abang jantan baru tersedar, yang pergi takkan kembali lagi. Yang dicintainya tetap meninggalkannya, tidak dapat hidup bersama lagi. Beliau berdiri sedih, pilu dengan duka yang mendalam, bagai terhenpas ke batu. Bagai bambu runcing tertancap di dada..
Pasangan burung ini difoto di suatu wilayah di negara Republik Ukraine. Masih ramaikah lagi ada rasa cinta begini di kalangan manusia? (

0 comments:

Related Posts with Thumbnails